pinterest
Wellness ABC

Wellness ABC

Een douche met een stoomfunctie of zelfs aromatherapie is bijna standaard geworden. Het laat zien dat we het steeds belangrijker vinden dat de badkamer niet alleen een wasgelegenheid is. Wellness is het trendwoord van de afgelopen tijd en terecht, want waarom zou je je badkamer niet omtoveren tot een weldadig relaxparadijsje.

A - Ayurveda

Het geheim van Ayurveda, een duizenden jaren oude Indiase traditionele wetenschap, ligt in zijn eenvoud, natuurlijkheid en effectiviteit. De authentieke producten omvatten onder meer natuurcosmetica, hoogwaardige oliën, kruidenrecepten, wierook, haarverzorgingsmiddelen en voedingssupplementen.

B - Buffing grains

Deze luxueuze granen kunnen worden gemixt met een cleanser of water om op een zachte wijze het gezicht te exfoliëren. Het helpt tegen een droge huid en bevordert de doorbloeding en celvernieuwing, waardoor nieuwere en gezondere huid zichtbaar wordt.

C- Chromotherapie

Chromotherapie wordt ook in de badkamer thuis steeds vaker toegepast. De kleurentherapie wordt gebruikt om lichaam, ziel en geest in harmonie te brengen. De gekleurde lampen geven niet alleen een eigen sfeer, maar hebben ook een verschillende effect. Naast LED-lampen in het plafond, kan ook gekozen worden voor stoomcabine, sauna of whirlpool met chromotherapie.

D - Douche

Douchen wordt een steeds groter feest met alle mogelijkheden van tegenwoordig. Ultragrote douchekoppen geven de sensatie van een moesson en zijdouches werken lekker in op de spieren. Een compact douchepaneel waarmee watertemperatuur, kracht van de straal, chromotherapie en mp3 gereld kunnen worden, combineert alle opties op efficiënte wijze.

E - Etherische olie 

Met etherische oliën of andere natuurlijke geurextracten van bloemen en planten heb je de juiste ingrediënten voor aromatherapie. Sauna en stoomcabine kunnen worden uitgerust met een speciale dispenser, maar een scheutje olie in het badwater geeft ook het gewenste effect. Ontspan bijvoorbeeld met lavendel en ga stress te lijf met bergamotolie.

F - Finse sauna

In een traditionele Finse sauna kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 90ºC terwijl de luchtvochtigheid minimaal is. Naast de bekende houten cabines in diverse standaardmaten, zijn er ook inbouwcabines die naadloos in het badkamerontwerp kunnen worden geïntegreerd.

G - Geurzeepjes

Heerlijke geurzeepjes, soms van 100% plantaardige olie, bijvoorbeeld in de geuren roos, lavendel, rozemarijn, patchouli of eucalyptus, mogen niet in de eigen wellnessruimte ontbreken. Bijna elke badlijn heeft ze wel in het assortiment, als tablet, maar ook als vloeibare handzeep in mooie glazen zeeppompjes.

H - Hydrotherapie

Hydromassage benut de kracht van water om het lichaam te reinigen en tevens de gezondheid te bevorderen. Een bad met whirlpooleigenschappen masseert verschillende drukpunten van het lichaam. Gevanceerde douches geven hetzelfde effect.

I - Infrarood sauna

Een goed alternatief voor de traditionele sauna is een infrarood sauna. De temperatuur is minder hoog, maar het resultaat is vergelijkbaar. Infraroodstraling is weldadig bij pijn- en spierklachten en verbetert de doorbloeding van de huid. Bijkomend voordeel is een grotere calorieverbranding en verhoging van het energieniveau. Koelen na afloop is niet nodig.

J - Jersey

Je kunt natuurlijk na je wellnessritueel een luie zondagmiddag doorbrengen in pyjama of joggingpak, maar er zijn genoeg elegante alternatieven. Homewear van jersey in de vorm van broeken, tunieken, vestjes en doorknoopjurkjes zitten aangenaam en voelen zacht.

K - Kaarsen

Kaarsen, en vooral geurkaarsen, zijn bij uitstek sfeer- en stemmingmakers in de badkamer. Kaarslicht schept immers meteen een positieve ambiance. Bij kaarslicht zie je geen scherpe lijnen; alles is zachter, mooier en romantischer. Dat komt het relaxen alleen maar ten goede.

L - Lichaamsscrub 

Van tijd tot tijd is het goed om het lichaam een behandeling te geven waarbij de huid gemasseerd wordt met een korrelige crème zodat dode huidcellen worden verwijderd. Vooral aan te bevelen voordat er gesmeerd wordt met een zelf bruinende crème. Denk dan vooral aan ellebogen, knieën en hielen waar de huid over het algemeen wat droger is.

M - Masker

Een wellnesservaring is niet compleet zonder gezichtsverzorging: eerst even scrubben en daarna een gezichtsmasker. Er zijn enorm veel varianten van gezichtsmaskers, alle met een specifieke werking. Sommige blijven zacht, andere worden hard (niet lachen!). Rond de sessie af met een voedende crème.

N - Nagelverzorging

Na het wellnessritueel is het moment voor het verzorgen van handen en voeten. Eeltplekjes van de voeten verwijderen en teennagels knippen. Nagelriemen van de handen verzorgen en nagels vijlen en modelleren. Daarna alle nagels in dezelfde kleur lakken voor een fraai resultaat.

O - Opbergen

De hoeveelheid bergruimte die nodig is in de badkamer is afhankelijk van het aantal personen dat de badkamer gebruikt. Het is handig om bij het indelen van de ruimte hiermee rekening te houden. Potjes die niet dagelijks gebruikt worden kunnen beter in laden bij de wastafel staan en rulle badlakens blijven schoon wanneer ze netjes in een kast kunnen worden opgeborgen.

P - Plaids

Na het kuren zijn behaaglijke plaids ideaal om bij de hand te hebben. Om over je homewear te slaan om te chillen op de bank bij de open haard of buiten bij de vuurkorf. Plaids van jersey zijn handig door de lichte kwaliteit en geven voldoende warmte. Het fijnst zijn grote plaids van lamswol of een mix met kasjmier.

Q - Qi

Qi is een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur, doorgaans gedefinieerd als vitale energie of levenskracht. Bij Qi Gong wordt gebruik gemaakt van vrij statische oefeningen om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren en behouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.

R - Rozenolie

Ook wel bekend als de koningin van de bloemenoliën. Een van de duurste en meest gerespecteerde essentiële oliën van de wereld is Marokkaanse Rose Otto. De bloemen worden geplukt in de vroege ochtend en hierna wordt de olie door middel van stoomdistillatie uit de bloemblaadjes gehaald. De olie heeft een sensuele geur en is zeer geschikt voor de droge en gevoelige huid. 

S - Spons

De gedroogde overblijfselen van sponsdieren worden als spons gebruikt. Dit zijn dan natuurlijke of ‘echte’ sponsen. Wel prijziger dan een synthetische spons, maar veel lekkerder, zachter en vaak ook groter. Ook sponsen van touw of sisal zijn onmisbaar. Hier kun je zo goed je lichaam mee scrubben, zodat je huid heerlijk gaat gloeien.

T - Turks bad

Een Turks bad ofwel stoomdouche is in feite een mini-spa die niet meer ruimte vereist dan een gewone douche. Er zit wel een plafond in, zodat de stoom in de cabine blijft om zijn heilzame werk te doen. Een stoombad neem je om te relaxen, maar het heeft ook een goede invloed op de gezondheid. Na afloop een verkwikkende douche om weer af te koelen.

 

U - Urinoir 

Voordeel van een urinoir is dat het hygiënisch is in het gebruik. Daarnaast neemt een urinoir weinig ruimte in beslag en verbruikt het aanzienlijk minder spoelwater. Er bestaan zelfs urinoirs die helemaal geen water verbruiken. Ook voor vrouwen zijn er speciale urinoirs op de markt.

V - Ventileren

Goede ventilatie is een absolute voorwaarde voor uitgebreid baden en douchen, want waterdamp mag niet te lang in de ruimte blijven hangen. Vooral in kleine badkamers of badkamers die een open verbinding hebben met de slaapkamer is het van belang goed te ventileren. Hoe minder ramen de ruimte telt, hoe krachtiger de ventilator moet zijn.

W - Whirlpool

Overal waar een normaal bad past is in principe ook een whirlpool te installeren. Er is keuze uit verschillende systemen: namelijk uit lucht of water die middels jets in het water wordt geblazen of uit een combinatie van beide. Voor een extra effect kan het badwater verrijkt worden met ozon.

 

X - X-tra Large

‘Groot’ is de trend in het badkamersegment. Dat geldt niet alleen voor het vloeroppervlak maar ook de verschillende onderdelen worden steeds groter. Bijvoorbeeld een dubbele wastafel, maar ook van een tweepersoons bad, dubbele inloopdouches waarin je je vrij kunt bewegen en XXL douchekoppen voor een frisse regenbui.

Y - Yoga

Yoga is een hindoeïstische filosofie uit India die leert geest, gevoel en lichaam te beheersen. Er zijn veel takken van yoga, maar vooral hatha yoga is een meer alledaags, westers concept. Bij ontspanningsoefeningen ligt de nadruk op diepe ademhaling, stretching en training van het lichaam door middel van verschillende lichaamshoudingen.

Z - Zee

Het goede uit de zee is terug te vinden in de vorm van zeewier extracten, planten die rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Deze extracten worden door een groot aantal beautyproducenten verwerkt in crèmes en tonics. Zelfs kaviaar, al dan net vergezeld van parelmoerglans, wordt verwerkt in ultraluxe verzorgingsproducten.

Foto: Glass stoomcabine via Sorex

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften. Bovendien kun je met een goed begrip van de productopties slimme keuzes maken die je op de lange termijn geld en energie besparen. Het is ook essentieel om na te denken over de esthetische samenhang; hoe goed passen de gekozen producten bij de rest van je interieur? En vergeet niet te letten op de garantievoorwaarden en onderhoudsvereisten om de levensduur van je badkamerproducten te verlengen.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het design van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur. En die informatie vind je hier!

Je kunt hier badkamerbrochures van verschillende topmerken aanvragen. In deze brochures vind je gedetailleerde informatie over verschillende collecties, kleuren, stijlen en ontwerpen om je verder op weg te helpen met je nieuwe droombadkamer. Je vraagt de brochures eenvoudig aan en krijgt ze direct online of met een paar dagen in de brievenbus indien deze gedrukt zijn. 

Door grondig onderzoek te doen naar productinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer. Lees er hier alles over!

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen